Életérzés

Jenei Viola

Pozitív Lélekfejlesztő

Színezz a nyugalomért

2016. április 19. - JeneiViola

Csak rohansz egész nap, a végén meg alig lépsz. Ülj le kicsit, fordíts magadra időt, nyugodj le és relaxálj! Maradj kettesben a gondolataiddal, s engedd, hogy üzenhessenek neked, hisz van, hogy nincs időnk észrevenni mit kívánunk lelkünk mélyén. Egyszerűen, csak SZÍNEZZ! 

13036457_1058074300917228_960930707_o.jpg

Színezés közben kikapcsol az agyunk, és majdhogynem meditatív-állapotba kerülünk, azaz a külvilág megszűnik és csak kizárólag te maradsz.  Több pszichológus is megállapította már, hogy színezés közben, az elme olyan állapotba kerül, melynek során teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől energiával töltődik fel és átadja magát ennek az érzésnek . Annyira belemerül a tevékenységbe, hogy nem tudja abba hagyni és folytatni szeretné.

Rajzolás, színezés közben a jobb agyféltekénket használjuk, ezért a bal kikapcsol. Ebben a nyugalmi állapotban észrevehető a pulzusunk, a vérnyomásunk és a stressz csökkenése. Mindemellett  a vörös szín stimuláló,  az ultraibolya pedig teljesítményfokozó hatású.

,,Később azt is sikerült feltárni, hogy a színek sugárzása hatással van az emberi vízháztartásra, cukoranyagcserére, köztiagy-és agyalapimirigy-rendszerre, a vér összetételére, a hormonanyagcserére, a vegetatív idegrendszerre, és a máj anyagcsere folyamataira."

Összesítve egy kiváló gyógyír a stresszes, rohanó napok ellen. Hisz ki ne vágyna egy kis nyugalomra, önismeretre. Elképesztően jó érzés a kedvenc zenéiddel, színeiddel neki állni a csodálatos rajzoknak, és a világ összes gondját figyelmen kívül hagyni. A színek és a kreativitás világába repülni és csak létezni, minden gond nélkül. Kinek szűkös az ideje az se panaszkodjon, hisz ez nem időhöz kötött, mert akkor csinálod mikor időd van rá, ott ahol tudod és annyit amennyit szeretnél, hidd el hogy többet ér, mint néhány film :) Lelki békére vágytam, megkaptam Konrád Gábor és Noll Dániel: Pozitív Lélekfejlesztő című könyvétől. Köszönöm! :)

13063941_1058095780915080_240148805_o.jpg

Szerző: Jenei Viola
forrás: www.hazipatika.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jeneiviola.blog.hu/api/trackback/id/tr358646082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása