Életérzés

Jenei Viola

Pink Floyd: The wall

Ha egy igazi jó filmet akarsz megnézni!

2016. április 18. - JeneiViola

Eleged van az életből, csak menekülni akarsz a valóságból. Mindenki ellened van és beléd döf. Az emberek csak bántanak, s a helyzetek megölnek lelkileg. Bosszúság, szomorúság, fájdalom, halál, EMBEREK...mind csak egy tégla a falba, melyet magam köré építek.



13016426_1056998714358120_1298952206_o.png



A film tökéletes példa az ember elszigetelődési folyamatának. A kitalált főhős születése óta elnyomva érzi magát. Apja meghalt a második világháborúban,aminek a szimbóluma sok jelenetben feltűnik, ezekben észrevehetőek a háború karmai. Ami engem nagyon megfogott az a ,,good bye blue sky" című zeneszámban a gyerek ártatlan kijelentése ,,nézd mama egy repülő" nyilvánvalóan nem egy utasszállító s a békegalamból is egy sas lesz, mely a földet tépi mutatva, hogy mit tesz a háború.


Az anyja nem hagyja érvényesülni s mindentől meg akarja óvni, már majdhogynem megfolytja azzal, hogy ennyire nem hagyja kirepülni a fészekből. ,,Mama szorosan tart a szárnyai alatt elszállni nem, de énekelni hagy".


Az iskolában is csak a csalódás éri, a tanárok kigúnyolják minden gyengeségeit, sérelmeit a diákoknak. Az a megfelelő diák, aki nem rendelkezik ezekkel a hátrányokkal, ezért, hogy elrejtse ezeket, maszkot húz és olyan lesz, amit látni kívánnak. Az egyéniség a maszk mögött, csak, hogy kíméljük magunkat a megaláztatásoktól.
favim_com-20328.jpg

A főhős elmenekül saját fantáziája világába, ahol az eddigi sérelmeket egy téglának tekinti a falban, amit maga köré épített.

Pink felnőtt korára rocksztár lesz s megházasodik, de mivel túl távolság tartó és folyamatos turnékon van a felesége megcsalja...a Fal tovább épül. Kábítószerezni kezd,lassan megőrül, de tudja, hogy szembe kéne néznie életstílusával. A végén azt gondolja, hogy egy fasiszta diktátor, a koncert pedig egy neonáci gyűlés, ahol a rajongók az ő alárendeltjei.Hűen tükrözi a képzelgése a második világháborúban lévő diktatúrát.

A főhősnek lelkiismeret furdalása van, és szembe akar nézni magával, ezért bíróság elé áll, ahová beszólítják elsőként a tanárt, majd a feleséget és végül az anyát. A bíró dönt, az ítélet, hogy dőljön a fal!



Szerző :Jenei Viola

Személy szerint így értelmeztem, de mindenkinek mást hoz le az üzenete egy filmnek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://jeneiviola.blog.hu/api/trackback/id/tr678640022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása