Életérzés

Jenei Viola

Minden okkal történik...

2016. április 25. - JeneiViola

Felejtsd el az elvárásaidat azzal kapcsolatban, hogy hol kellene tartanod az életedben! Hisz, úgy is ott tartasz, ahol valójában lenned kell jelenleg. ,, Ha előröl kezdeném, sok mindent máshogy csinálnék" miért? Az nem te lennél, csak túlgondolt cselekedetek. Mindig úgy döntünk, ahogy kell, nincs olyan, hogy jó vagy rossz döntés, a végén úgy is ugyanoda lyukadsz ki, legyen szó bármiről!

c5a10d40-7e5e-11e5-b08e-12771640ddce.jpg

A múlton nem tudunk változtatni, mégis sokan tekintenek vissza, hogy milyen jó volt és ,,mi lett volna ha". Valószínűleg az a ,,ha" azért nem történt meg, mert így volt elrendelve, nem tudhatod, hogy akkor milyen helyzetek alakultak volna ki. Persze utólag okosabb az ember, de én úgy gondolom, hogy  mindig azt a döntést hozzuk, amit meg kell hoznunk.  Gondolataink, döntéseink tesznek azzá, akik vagyunk. Személyiségünk kialakulásában fontos szerepet játszanak az élethelyzetek és azok megoldásai. Ne féljünk döntéseinktől, bízzunk a sorsunkban annyira, hogy az életünket, úgy fogja alakítani, ahogy nekünk az a legjobb lesz, ha ez néha nem is derül ki egyből,később annál nagyobb csokor boldogság lesz az ajándékunk .  Bízzunk MAGUNKBAN annyira, hogy ismerjük a boldogságunk kulcsát és annak függvényében határozzuk el magunkat. 

Fejtegethetném ezt éveken keresztül, hogy minden okkal történik, van aki ezzel egyetért, van aki nem. Az viszont biztos, hogy az ,,egyetért" csoport tagjai pozitívabban látják az életet. Hisz még a legborzalmasabb helyzetnek is megpróbálnak jelentőséget tulajdonítani, nyilvánvalóan nem orvosolja a fájdalmat, de véleményem szerint gyorsabb megnyugváshoz vezet. Vitába lehet ez ügyben szállni sok-sok embernek, de mindenkinek meg van a joga saját véleményt kreálni. 

Kicsit függeszd fel az elvárásaidat magaddal szemben, és inkább mérd fel a helyzetet, meddig sikerült már eljönnöd és meddig mehetsz még, hisz rengeteg lehetőséget kínál fel az élet. Vedd észre őket és merj új dolgokat kipróbálni,  hisz mindegyik ott kopogtat a komfortzónádon, az, hogy felhúzod a kesztyűt és belevágsz, CSAK rajtad áll! 

Szerző: Jenei Viola

A bejegyzés trackback címe:

https://jeneiviola.blog.hu/api/trackback/id/tr958663526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása